Lagerlofnatur
Kenya safari och upplevelseresor
vi tar dig bortom de vanligaste turistmålen
 
 
 

Upplev Kenyas fantastiska natur och människor. Vi erbjuder kunnig svensk reseledning, bra hotell, säkra och bekväma transporter, små grupper med max 13 deltagare och resegaranti. - Mycket mer än vanliga safari. Resorna passar både för naturentusiaster, som vill se så mycket storvilt och fåglar som möjligt, och för dem som vill se naturen lite mer storskaligt och i stället bekanta sig med människor och samhälle eller ta det lite lugnare och njuta av vad hotellen och lodgerna har att erbjuda. Dags att anmäla intresse för resor i november 2020 och i februari 2021. Kontakta Jan Lagerlöf på tel. 070-6654774 eller resor@lagerlofnatur.se eller använd formulär på denna hemsida. Läs mer här nedan:

 Fullbokat på februariresan 2020. 

Du kan anmäla intresse för kommande resor i november 2020 och februari 2021. Programmet för dessa resor är inte planerat i detalj men kommer att likna de resor som beskrivs nedan.


Läs om resegaranti här:  https://www.konsumentverket.se/for-foretag/regler-per-omradebransch/resor-och-turism/resegarantilagen/

Följ oss på Facebook:

https://www.facebook.com/lagerlofnatur/

GepardGepard Masai Mara
Lunch i Masai Mara
TofsörnTofsörn, Aberdare nationalpark

 

Vandring i Hells GateHell's Gate

 

Omdömen från resenärer:

För mig var det ju en önskedröm denna resa och jag blev verkligen inte besviken. Snarare vill jag gärna åka igen J. Marianne, nov 2019

Tack för en fin upplevelse i Kenya med många olika djur i synnerhet geparden med sina ungar som var så orädd. Ann-Chatrine o Göran, nov 2019

Tack för Kenyaresan, den var väl så intressant andra gången! Bo, nov 2019 (deltagare för andra gången)

Ja det är en gedigen resa med upplevelser av vitt skilda slag. Janne är en outtröttlig och komplett ledare och våra chaufförer kikuyun David och massajen Daniel står för mycken kunskap, vänlighet, HUMOR o skicklig körning. GOD MAT och RIKLIGT. Leif , nov 2019 (deltagare för andra gången)

Tack för en otroligt intressant Kenyaresa! Birgitta, nov 2019

Härlig resa med mycket upplevelser. Ulla 2019 

Allt var bra på kenyaresan och extra plus var picknicken som var en riktigt trevlig överraskning. Lärde mig mycket och det är något jag uppskattar. Också fantastiskt med service och att allt går att ordna.  ❤️ tack för en en oförglömlig resa. Lena 2019 

Summering: Den mest fantastiska resa som Kenneth och jag har gjort. Massa kunskap och inblick i landet både kultur, natur och djurliv. Men mest av allt människorna. Stort tack Jan! Britt-Marie 2019

Tycker väl det mesta var underbart o fantastiskt!  Vet inte riktigt om jag kan klura ut någon negativ kritik. Hade gärna velat att resan varit några dagar längre.. när man rest så långt.. Tommy 2019

Fantastisk resa! Varierande, intressanta och spännande upplevelser! Den skulle jag gärna göra om. Rekommenderas. Margareta 2018

Tack för en händelserik och spännande resa med inspirerande upplevelser och oförglömliga minnen. Tack också för stort engagemang, organisation och entusiastisk reseledning med imponerande bred och djup kunskap. Yvonne 2018

Först och främst - tack för en helt fantastisk resa! Du har gjort ett jättefint jobb! Jag lovordar den till alla jag känner. Mona 2018

Mer än valuta för pengarna - den bästa resa jag någonsin gjort! Per-Erik, feb 2017

Om vår chaufför guide David: Thanks for all efforts you made during our stay in Kenya, making it an unforgettable memory. Gunnar 2017

Rekommenderas!  Gunnar 2017

Jag mins vår resa med dig med stort välbehag. Elisabet 2017

Jaa. Vilket äventyr och så bra upplagt av Janne. Om man inte tittar på annat så kan man ju prata om fåglar och träd mm. Spännande. Jan är en outtröttlig och alltid lika intressant guide. Full kvalitet, särskilt m den gedigne David, vår mångkunnige guide o chaufför.  Leif 2017

Jambo Jan, Thank you for organizing a very special safari. The guests were very happy people. We all enjoyed it so much. I just wish all safaris are like this. Unfortunately it’s always once in a life time.  David Waithaka, Driver and safari guide 2017

 

Samburier
Crescent Island Naivashasjön
Oryxantilop, finns i Samburu och andra torra områden
Leopardhona med sitt byte, en elandkalv. Masai Mara 2019. Foto Tommy Löfgren
Spetsnoshörning i Masai Mara 2019. Foto Tommy Löfgren

Kenya 16 nov–1 dec 2019

(preliminärt program, pris och datum)

Safari och upplevelser på höglandet, i Samburu och i Rift Valley. Kustmiljö med stränder, korallrev och annan skyddad natur vid Indiska Oceanen.  

Vi landar i Nairobi och mjukstartar med några sevärdheter där. Bl.a. Karen Blixens farm och museum och hem för övergivna elefantungar.

Vi reser norrut till Samburu naturreservat med rikt djurliv och flera arter som bara finns i dessa delarna av landet. Vi besöker även reservatet Buffalo Spring och vi bekantar oss med lokalbefolkningen samburierna.

Safarin fortsätter i viltreservatet Ol Pejeta. Här finns hela registret av savannens djur inkl. ”The Big Five”. Av särskilt intresse är stort antal noshörningar.

Resan fortsätter till Naivashasjön i Rift Valley. På vägen dit åker vi igenom Aberdare nationalpark och upplever afrikanskt fjällandskap 3200 m över havet samt vattenfall och bergsskog med rikt djurliv. Vid Naivashasjön bor på Elsamere Lodge som var Joy och George Adamsons hem (lejonet Elsa, Born Free). Vi gör båttur på sjön och vandrar bland vilda djur på Crescent Island. Vi besöker rosodling och fiskmarknad. I närbelägna Hell's Gate nationalpark ser vi vulkaniskt landskap. 

Nästa anhalt är Amboseli nationalpark. Här ifrån har man den bästa utsikten över Mt. Kilimanjaro som är Afrikas högsta berg. Rikt djurliv med mycket elefanter och fåglar. 

Det är möjligt att avsluta resan här och resa tillbaks till Nairobi. Alternativt fortsätter man med bil till Malindi vid kusten.

Fyra härliga dagar i Malindi vid Indiska oceanen. Bad i hav och pool. Marin nationalpark med möjlighet till snorkling och dykning på korallrev och besök i mangroveskog samt utflykt till Arabuko Sokoke Forest - rikt fågelliv, många däggdjur inkl. elefantnäbbmus och ruiner från äldre swahilikultur.  

Morgonflyg från Malindi till Nairobi och samma kväll nattflyg mot decembermörkret och julförberedelserna hemmavid.

 Pris 16 dagar:  38 000 kr (dubbelrum)  43 000 kr (enkelrum). 

Pris 11 dagar (utom 4 dgr i Malindi): 31 500 kr (dubbelrum) 34 500 kr (enkelrum)

I priset ingår: flyg tor. Sth-Nairobi och alla transporter i Kenya, helpension (halvpension 4 dgr i Malindi), inträden nationalparker mm och guidning, resegaranti. Valbara utflykter i Malindi tillkommer.

Läs dag-för-dag-program här:

   Planerade resor

Elefanter i Samburu

 

Bör miljövänner avstå från långa flygresor?

Naturligtvis ska man ransonera sitt flygande. Men flyg kan faktiskt vara positivt för miljön - om man reser till fjärran länder för att besöka skyddade naturområden, och betalar för att besöka dessa områden. Tack vare turistinkomster finns det möjlighet att bevara natur och djur i Kenya och i andra länder där det är stor konkurrens om marken för olika ändamål. Om inga turister kommer ersätts de vilda djuren med tamboskap, skogen huggs ner och marken uppodlas. Detta ger minskad biologisk mångfald och när marken uppodlas avges växthusgaser till atmosfären. Läs mer här:

http://www.unt.se/insandare/flygresor-med-positiv-effekt-4856430.aspx

Mt Kenya 5199 m ö.h. sett från Aberdare nationalpark
I Mt Kenya National Forest
Kväll på Elsamere Lodge, Naivashasjön

 

Kenya 3-16 feb 2020

(preliminärt program, pris och datum)

Safari, upplevelser och kultur på höglandet, i Rift Valley och i Maasai Mara.

Start i Nairobi med en dags acklimatisering och sevärdheter.

Embu med besök på jordbruk och andra verksamheter på landet och i staden. Vandring i Mt Kenya Forest.

Aberdare nationalpark. Rikt djurliv, skog och alpin miljö mer än 3000 över havet med vattenfall och utsikter.

Naivashasjön och Hell's Gate nationalpark i Rift Valley.  Båttur på sjön, vandring bland djur och i vulkaniskt landskap, Besök på rosodling och fiskmarknad. Vi bor på Elsamere Lodge som var Joy och George Adamsons hem (lejonet Elsa, Born Free).

Masai Mara naturreservat. Ett av värdens viltrikaste områden med "The Big Five" och alla savannens djur. Safari i området och skön avkoppling på lodgen. Besök i massajby.

Åter till Nairobi där det finns möjlighet att besöka nationalmuseet och göra inköp före hemfärd till Sverige.
 

Pris 35 000 kr (dubbelrum) och 39 000 kr (enkelrum)

I priset ingår: flyg tor. Sth-Nairobi och alla transporter i Kenya, helpension, inträden naturreservat mm och guidning, resegaranti. Tillägg för enkelrum tillkommer.

Läs dag-för-dag-program här:

 Planerade resor

 OBS! Under resan gör vi några promenader i kuperad terräng som kan vara lite krävande. För dem som inte är i form för sådana strapatser finns det alternativa aktiviteter.

Fotograf foton på denna hemsida: Jan Lagerlöf (om inte annat anges)

 

Om Kenya

I Kenya kan man uppleva fantastisk natur med afrikanskt storvilt och ett överflöd av fåglar i fascinerande landskap. Här finns också mycket intressant historia - från människans ursprung till kolonialtiden och hur det självständiga och moderna samhället vuxit fram. Klimatet är behagligt på det kenyanska höglandet, där de flesta bor, lagom med regn och bördig jord som ger förutsättning för ett produktivt jordbruk. Landet är tämligen välordnat. Demokratin och pressfriheten är stark men man har också problem med korruption och ojämlik fördelning av välståndet. 

Kenya är det perfekta resmålet för dig som vill uppleva det verkliga Afrika på ett bekvämt sätt utan stora strapatser. Hotell och turistanläggningar är väl utbyggda med lokal charm som får en att känna att man är i tropiska Afrika och har kontakt med det lokala samhället och naturen. Vägarna är skapliga och mobiltelefonen har täckning nästan överallt.

 

Izaak Walton Inn Embu
"Sä här mycket snö har vi i Luleå"
Pool på lodge i Samburu
Impala, Masai Mara