Lagerlofnatur
Kenya safari och upplevelseresor
vi tar dig bortom de vanligaste turistmålen
 
 
 

Upplev Kenyas fantastiska natur och människor. Vi erbjuder kunnig svensk reseledning, bra hotell, säkra och bekväma transporter, små grupper med max 13 deltagare och resegaranti. - Mycket mer än vanliga safari. Resorna passar både för naturentusiaster, som vill se så mycket storvilt och fåglar som möjligt, och för dem som vill se naturen lite mer storskaligt och i stället bekanta sig med människor och samhälle eller ta det lite lugnare och njuta av vad hotellen och lodgerna har att erbjuda. Dags att anmäla intresse för resor med avresa 18 november 2018 och 3 februari 2019. Kontakta Jan Lagerlöf på tel. 070-6654774 eller resor@lagerlofnatur.se. Läs mer här nedan:

Fullt på resan i februari. Anmäl er gärna till reservlistan och ert intresse för planerade resor i nov 2019 och feb 2020.

Läs om resegaranti här: https://www.kammarkollegiet.se/resegarantier

Följ oss på Facebook:

https://www.facebook.com/lagerlofnatur/

GepardGepard Masai Mara
Lunch i Masai Mara
TofsörnTofsörn

 

Vandring i Hells GateHell's Gate

 

Omdömen från resenärer:

Fantastisk resa! Varierande, intressanta och spännande upplevelser! Den skulle jag gärna göra om. Rekom-menderas. Margareta, feb 2018

Tack för en händelserik och spännande resa med inspirerande upplevelser och oförglömliga minnen. Tack också för stort engagemang, organisation och entusiastisk reseledning med imponerande bred och djup kunskap. Yvonne, febr 2018

Först och främst - tack för en helt fantastisk resa! Du har gjort ett jättefint jobb! Jag lovordar den till alla jag känner. Mona, febr 2018

Mer än valuta för pengarna - den bästa resa jag någonsin gjort! Per-Erik, feb 2017

Om vår chaufför David: Thanks for all efforts you made during our stay in Kenya, making it an unforgettable memory. Gunnar, feb 2017

Rekommenderas!  Gunnar, feb 2017

Jag mins vår resa med dig med stort välbehag. Elisabet, febr 2017

Jaa. Vilket äventyr och så bra upplagt av Janne. Om man inte tittar på annat så kan man ju prata om fåglar och träd mm. Spännande. Jan är en outtröttlig och alltid lika intressant guide. Full kvalitet, särskilt m den gedigne David, vår mångkunnige guide o chaufför.  Leif, febr 2017

Jambo Jan, Thank you for organizing a very special safari. The guests were very happy people. We all enjoyed it so much. I just wish all safaris are like this. Unfortunately it’s always once in a life time.  David Waithaka, Driver and nature guide febr 2017

 

Samburier
Crescent Island Naivashasjön
Oryxantilop, finns i Samburu och andra torra områden

Kenya 18 nov–3 dec 2018

Safari och kultur på höglandet. Sandstränder och korallrev vid Indiska Oceanen.  

Vi landar i Nairobi och mjukstartar med några sevärdheter där. Bl.a. Karen Blixens farm och museum och hem för övergivna elefantungar.

I Embu ser vi hur livet levs i staden och på landet. Vi vandrar i bergsregnskogen på Mt Kenyas sluttning.

Vi reser norrut till Samburu naturreservat med rikt djurliv och flera arter som bara finns i dessa delarna av landet. Vi besöker även reservaten Buffalo Spring och Shaba och vi bekantar oss med lokalbefolkningen samburierna.

Safarin fortsätter i viltreservatet Ol Pejeta. Här finns hela registret av savannens djur inkl. ”The Big Five”. Av särskilt intresse är stort antal noshörningar.

Åter till Nairobi. Det är möjligt att avsluta resan här eller fortsätta till kusten.

Flyg till Malindi och fyra härliga dagar vid Indiska oceanen. Bad i hav och pool. Marin nationalpark med möjlighet till snorkling och dykning på korallrev och besök i mangroveskog samt utflykt till Arabuko Sokoke Forest - rikt fågelliv och ruiner från äldre swahilikultur.  

Till Nairobi där vi har ytterligare en övernattning och tid för sightseeing. Nattflyg mot decembermörkret och julförberedelserna hemmavid.

 Pris 15 dagar:  37 000 kr (dubbelrum)  41 800 kr (enkelrum). 

Pris 11 dagar (utom 4 dgr i Malindi): 30 000 kr (dubbelrum) 33 800 kr (enkelrum)

I priset ingår: flyg tor. Sth-Nairobi och alla transporter i Kenya, helpension (halvpension 4 dgr i Malindi), inträden nationalparker mm och guidning, resegaranti. Valbara utflykter i Malindi tillkommer.

Läs dag-för-dag-program här:

   Planerade resor

Elefanter i Samburu

Bör miljövänner avstå från långa flygresor?

Naturligtvis ska man ransonera sitt flygande. Men flyg kan faktiskt vara positivt för miljön - om man reser till fjärran länder för att besöka skyddade naturområden, och betalar för att besöka dessa områden. Tack vare turistinkomster finns det möjlighet att bevara natur och djur i Kenya och i andra länder där det är stor konkurrens om marken för olika ändamål. Om inga turister kommer ersätts de vilda djuren med tamboskap, skogen huggs ner och marken uppodlas. Detta ger minskad biologisk mångfald och när marken uppodlas avges växthusgaser till atmosfären. Läs mer här:

http://www.unt.se/insandare/flygresor-med-positiv-effekt-4856430.aspx

Mt Kenya 5199 m ö.h. sett från Aberdare nationalpark
I Mt Kenya National Forest
Kväll på Elsamere Lodge, Naivashasjön

Kenya 3-16 februari 2019

Safari och kultur på höglandet, i Rift Valley och i Masai Mara.

Start i Nairobi med en dags acklimatisering och sevärdheter.

Embu med besök på jordbruk och andra verksamheter på landet och i staden. Vandring i Mt Kenya Forest.

Aberdare nationalpark. Rikt djurliv, skog och alpin miljö mer än 3000 över havet med vattenfall och utsikter.

Naivashasjön och Hell's Gate nationalpark i Rift Valley.  Båttur på sjön, vandring bland djur och i vulkaniskt landskap, Besök på rosodling och fiskmarknad. Vi bor på Elsamere Lodge som var Joy och George Adamsons hem (lejonet Elsa, Born Free).

Masai Mara naturreservat. Ett av värdens viltrikaste områden med "The Big Five" och alla savannens djur. Safari i området och skön avkoppling på lodgen. Besök i massajby.

Åter till Nairobi där det finns möjlighet att besöka nationalmuseet och göra inköp före hemfärd till Sverige.
 

Pris 35 000 kr (dubbelrum) och 39 000 kr (enkelrum)

I priset ingår: flyg tor. Sth-Nairobi och alla transporter i Kenya, helpension, inträden naturreservat mm och guidning, resegaranti. Tillägg för enkelrum tillkommer.

Läs dag-för-dag-program här:

 Planerade resor

 OBS! Under resan gör vi några promenader i kuperad terräng som kan vara lite krävande. För dem som inte är i form för sådana strapatser finns det alternativa aktiviteter.

Fotograf foton på denna hemsida: Jan Lagerlöf (om inte annat anges)

 

Om Kenya

I Kenya kan man uppleva fantastisk natur med afrikanskt storvilt och ett överflöd av fåglar i fascinerande landskap. Här finns också mycket intressant historia - från människans ursprung till kolonialtiden och hur det självständiga och moderna samhället vuxit fram. Klimatet är behagligt på det kenyanska höglandet, där de flesta bor, lagom med regn och bördig jord som ger förutsättning för ett produktivt jordbruk. Landet är tämligen välordnat. Demokratin och pressfriheten är stark men man har också problem med korruption och ojämlik fördelning av välståndet. 

Kenya är det perfekta resmålet för dig som vill uppleva det verkliga Afrika på ett bekvämt sätt utan stora strapatser. Hotell och turistanläggningar är väl utbyggda med lokal charm som får en att känna att man är i tropiska Afrika och har kontakt med det lokala samhället och naturen. Vägarna är skapliga och mobiltelefonen har täckning nästan överallt.

 

Izaak Walton Inn Embu
"Sä här mycket snö har vi i Luleå"
Pool på lodge i Samburu
Impala, Masai Mara