Kenya safari och upplevelseresor
vi tar dig bortom de vanligaste turistmålen
 
 
 

OM OSS

Lagerlöf natur & miljö anordnar resor till Kenya som passar många typer av resenärer, både dem som vill se så mycket djur och natur som möjligt och dem som vill se landet lite mer i stora drag och njuta av miljön och bekanta sig med människor och hur de lever i detta dynamiska land i snabb utveckling. Resorna görs i små grupper, upp till 12-13 resenärer. ”Allmänna villkor för paketresor” tillämpas och resegaranti enligt resegarantilagen (1972:204).

De nu planerade resorna har ett brett innehåll men vi kan också anordna skräddarsydda resor för olika kategorier av resande. Fågelskådning, jordbruk och landsbygdsutveckling, företagande och möte med människor och resor för barnfamiljer är några av de specialiteter vi kan arrangera.

 

 

Reseledingen 
 

Jag Jan Lagerlöf som är reseledare har stor erfarenhet av Kenyas natur och samhälle efter att ha jobbat med markbiologisk forskning i landet och lett kurser för universitetsstudenter. Jag är numera pensionerad professor i ekologi och har jobbat på Sveriges lantbruksuniversitet större delen av mitt arbetsliv. Nu när universitetsarbetet är avslutat vill jag gärna utnyttja mina kunskaper och kontakter i Kenya för att visa andra detta fantastiska land. Jag är bra på landets fåglar och andra djur och de vanligaste växterna.

I staden Embu kommer vi att träffa min kollega Jamleck Muturi som är lektor i jordbruksekologi vid stadens universitet. Han har dessutom varit högste tjänsteman ansvarig för utveckling av handel, turism och industri i Embu County med drygt en halv miljon invånare. Förra året rekryterades han av Kenyas regering till chef för landets skolmyndighet. Vi får se om han kan delta i vår resa eller om han skickar någon ersättare. Jamleck (eller hans  ersättare) och turistintendenten Macy Njeru kommer att visa oss runt i staden och dess omgivningar och ge oss många inblickar i hur man lever och verkar i detta område.

 

Jamleck Muturi JohnJamleck Muturi John visar hur kaffet växer

Vår chaufför David Waithaka är förutom en mycket skicklig förare också en fantastisk kunnig safariguide (kanske Kenyas skickligaste) med många års erfarenhet av de områden som vi ska besöka. David informerar också elever i skolor om naturvård och skydd av Afrikas vilda djur. Han är småföretagare med egna safaribilar.

David Waithaka, foto Ann Helen Engman
Macy Njeru
David och Jan vid Lake Bogoria nov 2021