Kenya safari och upplevelseresor
- ditt livs bästa resa
 
 
 

Dag-för-dag-program  och bakgrundsinformation

 Natur och kultur i Kenya – resor med Lagerlöf natur & miljö 

 Resrutt  november 2023 och februari/mars 2024:

Dessutom planerar vi en resa med fokus på fåglar i januari/februari då vi besöker nästan samma platser som under den andra resan i februari. Se program nedan.


Kenyaresa 11–22 och 11–26 november 2023

Preliminärt pris 16 dagar:  48 000 kr (dubbelrum) 57 500 kr (enkelrum).  Pris 12 dagar (utom 4 dgr i Watamu/Malindi): 42 000 kr (dubbelrum) 47 500 kr (enkelrum). I priset ingår flyg Stockholm-Nairobi och alla transporter i Kenya, reseledning och guider, helpension (utom lunch dag 10 och 15 och middag dag 15), alla inträden aktiviteter under dag 1–11. Halvpension i Watamu/Malindi och extrakostnad för lunch och utflykter.

Reseprogram dag-för-dag 

Lö 11 nov. Dag 1. Avresa från Stockholm Arlanda på morgonen. (Det går även att resa från Kastrup). Ankomst Nairobi på kvällen. Vi hämtas av vår chaufför och safariguide David Waithaka och hans personal. Incheckning Hotel Tobriana https://hoteltobriana.com/home i stadens nordöstra del.

Resenärer som flyger från Kastrup landar ungefär samtidigt som övriga och ansluter till huvudgruppen.

Sö 12 nov. Dag 2 Efter frukost avresa mot Samburu Wildlife Reserve norr om Mt Kenya. Resan tar 3–4 tim. och vi stannar för fika på vägen och kommer fram till Samburu vid lunchtid. Incheckning på Samburu Elephant Lodge www.samburuelephantlodge.com i reservatet. Eftermiddagssafari i reservatet. Middag och kväll på lodgen.

Må 13 nov. Dag 3. Tidig morgonsafari i Samburu-reservatet. Lunch och vila under dagens varmaste timmar och därefter eftermiddags/kvällstur. Torrmarker och skog längs floden Evaso N’Giro med chans att se djur som inte finns i södra delen av Kenya (t.ex. oryxantilop, gerenuk, nätgiraff, grevysebra och somaliastruts). Dessutom goda chanser att se lejon, leopard och övriga "Big Five" Vi besöker även det intilliggande reservatet Buffalo Spring. Kväll på lodgen. Under dagen finns det möjlighet att besöka en närbelägen samburisk by där livet levs på traditionellt sätt och invånarna bedriver boskapsskötsel (tilläggskostnad 250 kr).

Ti 14 nov. Dag 4. På förmiddagen kör vi söderut genom reservaten Samburu och Buffalo Spring varefter vi lämnar detta område. Vi intar lunch på en trevlig restaurang längs vägen och anländer till Aberdare Country Club där vi checkar in på eftermiddagen. Lodgen ligger i närheten av staden Nyeri vid foten av Aberdarebergen och är omgiven av ett stort park- och naturområde med vilda djur och rikt fågelliv. Här kan man gå till fots i området och bekanta sig med djur och växter, alternativt rida, ta ett dopp i swimmingpoolen, bada bastu eller koppla av med massage och ta det lugnt (tilläggskostnad för vissa aktiviteter). Middag och kväll på lodgen.

On 15 nov. Dag 5. Efter frukost fortsätter färden över jordbrukslandskap på höglandet. Vi besöker en farm där man odlar äpplen och annan frukt där vi får en inblick i hur jordbruket utvecklas tack vare skickliga lokala brukare och entreprenörer. Därefter åker vi ner i Rift Valley där Lake Nakuru nationalpark ligger nära staden Nakuru. Incheckning på Sarova Lion Hill Game Lodge https://www.sarovahotels.com/lionhill-nakuru/ centralt i parken med utsikt över Nakurusjön. Vi äter lunch och vilar oss lite innan det är dags att utforska omgivningen. Nakurusjön är en sodasjö känd för sitt rika fågelliv med tusentals flamingor och många andra våtmarksfåglar. Omkringliggande skogs- och savannområden hyser ett rikt djurliv med spets- och trubbnoshörning, Rotchildgiraff, antiloper av många arter, bufflar och sebror samt chans att se lejon och leopard. 450 fågelarter har setts i nationalparken. Kvällen tillbringas på lodgen.

To 16 nov. Dag 6. Under dagen utforskar vi olika delar av nationalparken och har även tid att njuta av lodgens swimmingpool och andra begivenheter.

Fr 17 nov. Dag 7. Efter en tidig frukost blir det avfärd mot Maasai Mara. Rast på vägen. Incheckning och lunch på Sarova Mara Game Camp  /https://www.sarovahotels.com/maracamp-masai-mara/ Efter lite middagsvila blir det safari i reservatet och förhoppningsvis mycket vilt att se. Kväll på lodgen.

Lö 18 nov. Dag 8. Safari i Maasai Mara naturreservat hela dagen. Vi får se många av savannens alla djur i det vidsträckta och storslagna landskapet med grässlätter och buskmarker samt galleriskogar runt vattendragen. Här finns chans att se alla "Big Five" och i Marafloden lurar stora krokodiler som ätit sig mätta på gnuer och sebror. Matsäckslunch. Kväll på lodgen.

Sö 19 nov. Dag 9.  Morgon- och förmiddagssafari. Lunch på lodgen och vila under tidiga eftermiddagen, därefter finns möjlighet att besöka en massajby (tilläggskostnad 300 kr). Kväll på lodgen där det sannolikt blir musik och annan underhållning.

Må 20 nov. Dag 10. Efter frukost lämnar vi lodgen och reser tillbaka till Nairobi. Uppehåll för lunch och fika på vägen och stopp vid en utsiktspunkt där vi kan se ut över Rift Valley. När vi på eftermiddagen ankommer till Nairobi tar vi in på The Margarita House i den lugna stadsdelen Karen (uppkallad efter Karin Blixen).

Ti 21 nov. Dag 11. På förmiddagen besöker vi Karin Blixens museum som är inrymt i huset där hon bodde och drev sin farm. Avfärd med flyg till Malindi vid Indiska oceanens strand. 

Här kan man avbryta resan och ta nattflyget hem till Sverige. De som reser hem stannar under eftermiddagen i centrala Nairobi och går på Nairobi National Museum där det finns fina utställningar om Kenyas historia (från utgrävningar av fossil av människans förfäder till kolonialtiden och det moderna samhället), natur och kultur. Om tiden medger kan vi även besöka andra sevärdheter innan det är dags att åka till flygplatsen och ta nattflyget hem till Sverige. Ankomst till Stockholm på förmiddagen den 22 november.

De som reser till kusten: Incheckning på hotellet The One i närbelägna Watamu som ligger precis vid stranden. I Watamu/Malindi kan man välja på flera utflykter, alternativt ta det lugnt på stranden och i poolen. Vi rekommenderar snorkling bland koraller och delfinskådning i Malindi marina nationalpark, båttripp i mangrove och utflykt till Gedi ruiner med rika lämningar från swahilikulturen från medeltiden och fram till 1600-talet. I närheten ligger också Arabuko Sokoke Forest som är det största bevarade skogsområdet vid Kenyas och kanske hela Östafrikas kust. I den ursprungliga skogen finns intressant djurliv med alltifrån elefanter till elefantnäbbmöss och många speciella fåglar och insekter. Dessa utflykter ingår inte i resans pris. Man behöver inte bestämma i förväg vilka utflykter som man vill delta i utan bestämma när man väl är i Watamu. Se nedan mer om utflykterna och vad de kostar. Middag och kvällsaktiviteter på hotellet.

On 22 nov. Dag 12. Malindi med utflykter eller avkoppling på hotellet, stranden eller poolen. Middag och kvällsaktiviteter på hotellet.

To 23 nov. Dag 13. Malindi med utflykter eller avkoppling på hotellet, stranden eller poolen. Middag och kvällsaktiviteter på hotellet.

Fr 24 nov. Dag 13. Malindi med utflykter eller avkoppling på hotellet, stranden eller poolen. Middag och kvällsaktiviteter på hotellet.

Lö 25 nov. Dag 15. Flyg från Malindi till Nairobi på eftermiddagen. Middag på restaurang innan vi checkar in på flygplatsen för att ta nattflyg till Sverige.

Sö 26 nov. Dag 16. Ankomst Stockholm Arlanda mitt på dagen.  Kenyaresa – fåglar, natur och kultur, 27 januari - 9 februari 2024, Lagerlöf natur & miljö

Pris: 44 000 kr (dubbelrum) och 49 000 kr (enkelrum). Priset är ungefärligt och kan justeras ner om anslutningen blir god och uppåt om kronans värde försämras.

 Reseprogram dag-för-dag 

Lö 27/1. Dag 1.   Vi träffas på Arlanda tidigt på morgonen för avfärd mot Nairobi. Det blir en mellanlandning och byte av plan, troligen i Frankfurt eller Amsterdam. Ankomst till Nairobi sent på kvällen. Vi möts av vår chaufför och guide David Waithaka och hans personal och blir körda till Hotel Tobriana https://hoteltobriana.com/home i stadens nordöstra del.

Sö 28/1. Dag 2.   Avfärd mot Mount Kenyas södra sluttningar 12 mil (4-5 tim.) norr om Nairobi. Inkvartering på Forest Castle Lodge The Lodge | Castle Forest Lodge

Stopp görs på vägen på några bra fågellokaler, bl.a. risfälten i Mwea där vi kan få se många våtmarksfåglar. Efter incheckning på Castle Forest Lodge, skogspromenad och fågelskådning runt lodgen som ligger mitt i bergsregnskogen.

I fågelväg hoppas vi få se eller höra endemer som Hinde’s Babbler, Hunter’s Cisticola och Kikuyu White-eye samt arter som White-crested Helmet-shrike, flera arter solfåglar, Olive Ibis (African Green Ibis) och Silvery-cheeked Hornbill.

Må 29/1. Dag 3. Morgonen ägnas åt fågelskådning i skogen på Mount Kenyas sydsluttning. Sedan besök i andra delar av Mount Kenya National Forest (apor, skogsfåglar och jätteträd, skogsvård och -skydd i samarbete med lokalbefolkningen, familjejordbruk, te- och kaffeodling). Matsäckslunch i naturen och kväll på lodgen.

Ti 30/1. Dag 4.   Efter frukost avresa mot Shaba och Samburu National Reserve norr om Mt Kenya. Resan tar 4–5 tim. och vi stannar för fika på vägen och kommer fram till området vid lunchtid. Incheckning på Sarova Shaba Lodge. Eftermiddagssafari i reservaten. Middag och kväll på lodgen.

Här befinner vi oss i en helt annan klimatzon än tidigare, varmare och torrare, med stora möjligheter att se flera fågelarter som annars är svåra att se i Kenya så som Somali Ostrich, Somali Bee-eater och Donaldsons-Smith’s Sparrow-weaver. Här har vi också möjlighet att se den endemiska lärkan William’s Lark. Vi ser också gamar och andra rovfåglar, hornskator, skrikor och många andra arter som är anpassade till torrmarker.

On 31/1. Dag 5. Tidig morgonsafari i Shaba och Samburu National Reserve. Lunch och vila under dagens varmaste timmar och därefter eftermiddags/kvällstur. Torrmarker och skog längs floden Evaso N’Giro med chans att se djur som inte finns i södra delen av Kenya, t.ex. oryxantilop, gerenuk, nätgiraff, grevysebra, strimmig hyena. Dessutom goda chanser att se lejon, leopard och många andra djurarter. Kväll på lodgen.

To 1/2. Dag 6. Efter morgonskådning och frukost lämnar vi torrområdena norr om Mt Kenya och kör söderut mot bergsområdet Aberdare nationalpark. Lunch på Aberdare Country Club och därefter incheckning på lodgen The Ark som ligger i nationalparken. Natur- och djurskådning i lodgens närhet och från dess bekväma veranda. Elefanter, skogssvin, antiloper och bufflar kan ses, och genetter och galago på kvällen, kanske också leopard. Middag och kväll på The Ark http://thearkkenya.com/  

Fr 2/2. Dag 7.    Safari i Aberdare nationalpark. Vi färdas genom bergsregnskog som ändrar karaktär med höjden över havet och kommer upp ovan trädgränsen (3200 m över havet) där vi upplever den speciella afroalpina vegetationen, vattenfall och milsvida utsikter. Matsäckslunch.

Här finns en rad fågelarter som inte hittas någon annanstans i världen så som de endemiska Aberdare Cisticola och Jackson’s Francolin och några arter som endast ses på hög höjd så som Alpine Chat och Tacazze och Malacite Sunbird.

På eftermiddagen beger vi oss väster ut till Rift Valley och checkar in på Elmere Hotel nära staden Naivasha. Härifrån har vi nära till följande dags begivenheter.

Lö 3/2. Dag 8. Dagstur till högplatån Kinangop för fågelskådning i landskap med betes- och odlingsmarker. Här finns den endemiska Sharp’s Longclaw med endast ett par hundra exemplar kvar samt goda möjligheter att se flera arter cisticolor och widowbirds samt Golden-winged Sunbird.

Därefter åker vi vidare till Naivashasjön för incheckning på Elsamere Lodge på sjöns södra strand http://elsamere.com/ Det var en gång Joy och George Adamsons hem. Paret kämpade för naturen i Kenya och Joy skrev den välkända boken om lejonet Elsa. Middag och kväll på lodgen. Elsamere är omgivet av högvuxen strandnära akaciaskog med rikt fågelliv. På kvällen kommer djur och betar i området (flodhästar, giraffer, sebror, antiloper, mm).

Sö 4/2. Dag 9.   Förmiddag vid Naivashasjön. Båttur på sjön och strandhugg på naturreservatet Crescent Island där man kan gå omkring bland de vilda djuren (giraffer, sebror, antiloper, mm). Här spelades stora delar av filmen Out of Africa in (med Robert Redford och Meryl Streep, efter Karin Blixens bok). Flodhästar och många sjö- och våtmarksfåglar så som pelikaner och flera arter hägrar får vi se mycket av och kanske en stor pytonorm. Lunch på Elsamere. Naivashasjön är ett RAMSAR-område med internationell betydelse för såväl flyttfåglar som häckande arter.

På eftermiddagen besöker vi Hell’s Gate nationalpark där vi ser vulkanisk aktivitet med svavelos och ånga som sprutar ur marken. Vacker promenad, för dem som önskar, längs en bäckravin. Fåglar, många däggdjur och intressant växtlighet. Det är ok att röra sig fritt i området eftersom det varken finns lejon eller elefanter där. Sharlow’s Wheater (endemisk i Rift Valley), White-fronted Bee-eater, klippörn (Verraux’s Eagle) häckande gamar, Lanner Falcon och mycket mer brukar man få se. Matsäckslunch. På tillbakavägen kan vi om tiden medger besöka fiskmarknaden vid Naivashasjön. Kväll på Elsamere Lodge.

Må 5/2. Dag 10.    Efter frukost, avfärd mot Maasai Mara (ca 4 tim). Rast på vägen. Incheckning och lunch på lodgen PrideInn som ligger vackert i reservatet PrideInn Mara Camp | Safari Camp in Masai Mara Kenya, Africa | Masai Mara National Reserve. Efter lite middagsvila blir det safari i reservatet och förhoppningsvis mycket vilt att se. Kväll på lodgen.

Ti 6/2. Dag 11.    Safari i Maasai Mara hela dagen. Vi får se många av savannens alla däggdjur och fåglar i det vidsträckta och storslagna landskapet. Här finns chans att se alla "Big Five". Matsäckslunch. Spektakulära fåglar är Kori Bustard och andra trappar, flyghöns, sekreterarfågel, Martial Eagle, övervintrande stäpp- och ängshökar och Southern Ground Hornbill. Kväll på lodgen.

On 7/2. Dag 12. Tidig morgonsafari i Maasai Mara och senare på förmiddagen avfärd mot Nairobi dit vi anländer sent på eftermiddagen. Stopp på vägen vid plats med utsikt över Rift Valley. Incheckning på The Margarita House www.themargaritahouse.com i den lugna stadsdelen Karen (uppkallad efter Karen Blixen). Middag och kväll på hotellet.

To 8/2. Dag 13. På förmiddagen besöker vi Karen Blixens Museum som ligger på hennes farm där hon odlade kaffe. Kikaren kommer säkert till användning då det är ett rikt fågelliv i parken och skogen runt museet. Där brukar man även få se trädhyrax, elefantens närmaste släkting. Efter lunch beger vi oss till centrala Nairobi där vi först och främst besöker Nairobi National Museum med utställningar om Kenyas historia, natur och människans ursprung. Vi har även viss tid för andra sevärdheter och för shopping. Vi åker till flygplatsen i god tid för att ta kvällsflyget hem till Sverige. Planet avgår ca kl. 23.

Fr 9/2. Dag 14.  Vi ankommer till Stockholm-Arlanda ca. kl. 12 på dagen.

  

Dagsprogram Kenyaresa februari/mars 2024 med Lagerlöf natur & miljö

Pris 42 000 kr (dubbelrum) 47 500 kr (enkelrum)

 Reseprogram dag-för-dag (Exakt datum ej bestämt) 

Dag 1.  Vi träffas på Arlanda tidigt på morgonen för avfärd mot Nairobi. Det blir en mellanlandning och byte av plan, troligen i Frankfurt eller Amsterdam. Ankomst till Nairobi sent på kvällen. Vi möts av vår chaufför och guide David Waithaka och hans personal och blir körda till Hotel Tobriana https://hoteltobriana.com/home i stadens nordöstra del.

Dag 2. Avfärd mot staden Embu 12 mil (2-3 tim.) norr om Nairobi på Mount Kenyas sydöstra sluttning. Inkvartering på Izaak Walton Inn http://www.izaakwaltoninn.co.ke/.  Presentation av Embu County och besök på skola, och andra verksamheter under ledning av Dr. Jamleck Muturi och turistintendent Macy Njeru som är våra värdar under tiden i Embu. Besöken kan planeras efter resenärernas önskemål. Kväll på IWI. Hotellet har en intressant historia, bl.a. kampen mot kolonialmakten och Mau-Mau-rörelsen.

Dag 3. Besök i olika delar av Embu CountyMount Kenya National Forest (apor, fåglar och jätteträd, skogsvård och -skydd i samarbete med lokalbefolkningen), familjejordbruk (tropiska frukter och andra grödor), te- och kaffeproduktion. Matsäckslunch i naturen. Middag och kväll på IWI (bl.a. Nyama Choma – traditionellt grillat kött).

Dag 4.  Avfärd mot Aberdare nationalpark (ca 2 tim.). Lunch på Aberdare Country Club och därefter incheckning på lodgen The Ark som ligger i nationalparken. Natur- och djurskådning i lodgens närhet och från dess bekväma veranda (bl.a. elefanter, skogssvin, antiloper och bufflar kan ses, och genetter och galago på kvällen, kanske också leopard). Middag och kväll på The Ark http://thearkkenya.com/ 

Dag 5.  Safari i Aberdare nationalpark till fram på eftermiddagen. Skog och högland ovan trädgränsen med speciell afroalpin vegetation, vattenfall och milsvida utsikter. Matsäckslunch. Vi lämnar parken och beger oss väster ut till Naivashasjön i Rift Valley. Incheckning på Elsamere Lodge på sjöns södra strand http://elsamere.com/ (En gång Joy och George Adamsons hem. Paret kämpade för naturen i Kenya och Joy skrev den välkända boken om lejonet Elsa). Middag och kväll på Elsamere.

Dag 6. Dag vid Naivashasjön. Båttur på sjön och strandhugg på naturreservatet Crescent Island där man kan gå omkring bland de vilda djuren (giraffer, sebror, antiloper, mm). Här spelades stora delar av filmen Out of Africa in (med Robert Redford och Meryl Streep, efter Karin Blixens bok). Flodhästar och fåglar får vi se mycket av och kanske en stor pytonorm. Lunch på Elsamere. På eftermiddagen finns möjlighet att besöka fiskmarknaden vid sjöns strand. Kväll på Elsamere där sebror, bufflar och andra djur betar på området när det blir mörkt.

Dag 7. Dagstur till Hells Gate nationalpark där vi ser vulkanisk aktivitet med svavelos och ånga som sprutar ur marken. Vacker promenad, för dem som önskar, längs en bäckravin. Fåglar, många däggdjur och intressant växtlighet. Det är ok att röra sig fritt i området eftersom det varken finns lejon eller elefanter där. De som vill kan ta en cykeltur genom parken och bada i pool med vulkaniskt varmvatten (extrakostnad). Matsäckslunch. På tillbakavägen besöker vi en rosodling (stor del av alla rosor som säljs i Sverige odlas i området). Åter till Elsamere på eftermiddagen. Kväll på lodgen.

Dag 8.  Efter frukost, avfärd mot Maasai Mara (ca 4 tim). Rast på vägen. Incheckning och lunch på lodgen PrideInn som ligger vackert i reservatet PrideInn Mara Camp | Safari Camp in Masai Mara Kenya, Africa | Masai Mara National Reserve. Efter lite middagsvila blir det safari i reservatet och förhoppningsvis mycket vilt att se. Kväll på lodgen.

Dag 9. Safari i Maasai Mara hela dagen. Vi får se många av savannens alla djur i det vidsträckta och storslagna landskapet. Här finns chans att se alla "Big Five". Eftersom det är lågsäsong kan vi räkna med ganska få andra turister. Matsäckslunch. Kväll på lodgen.

Dag10. Tidig morgonsafari i Maasai Mara, eventuellt frukost i fält. Lunch på lodgen och vila under eftermiddagen. De som vill kan besöka en massajby (extrakostnad). Kväll på lodgen.

Dag 11. Efter frukost, avfärd mot Nairobi dit vi anländer på eftermiddagen. Lunch på vägen och stopp vid plats med utsikt över Rift Valley. Incheckning på The Margarita House House www.themargaritahouse.com i den lugna stadsdelen Karen (uppkallad efter Karen Blixen). Middag och kväll på hotellet.

Dag 12. På förmiddagen besöker vi Karen Blixens Museum som ligger på hennes farm där hon odlade kaffe. Efter lunch beger vi oss till centrala Nairobi där vi först och främst besöker Nairobi National Museum med utställningar om Kenyas historia, natur och människans ursprung. Vi har även viss tid för andra sevärdheter och för shopping. Vi åker till flygplatsen i god tid för att ta kvällsflyget hem till Sverige. Planet avgår ca kl. 23.

Dag 13. Vi ankommer till Stockholm-Arlanda ca. kl. 12 på da gen.

  

Utflykter och aktiviteter i Watamu/Malindi som resenärerna betalar extra för:

1 : BOAT TOUR – SNORKELING HOTEL – MARINE PARK. Picked up from your hotel, time will be advised and head to the world renowned, Malindi National Marine Park, sort out your snorkeling equipment’s, board the boat and head to the Marine Park, a chance to swim and snorkel with different tropical fish as you feed them with breads, and marvel at the beautiful coral with variety of marine species to be seen. It’s approximately 2 hours trip, later sail back and transferred to your hotel.

COST PER PERSON USD $ 40 (ca 360 kr)

Includes; -Boat tour  -Marine park entry fees  -Return transfer -Snorkeling equipment’s

EXCLUDES.: -Items of personal nature -Tipping to your boat crew.

 

2: DOLPHIN TOUR (Safari Blu) HOTEL – MARINE PARK.

Picked up from your hotel, depart to the Malindi/Watamu National Marine Park, sort out your snorkeling equipment’s, head to the marine park, a chance to swim and snorkel with variety of  beautiful tropical fish , depart later to a white sandy Island which comes into place during the low tide, settle for your seafood lunch which includes fish, lobster, crabs, as well as rice and soft drinks. Continue with swimming or opt for a sunbath, return back to the shore and transferred to your hotel.

COST PER PERSON: USD $ 55 (ca 495 kr)

Includes; -Boat tour -Marine park entry fees -Return transfer -Snorkeling equipment’s 

EXCLUDES.  -Items of personal nature  -Tipping to your boat crew.

 

3: MIDA CREEK TOUR Mangrove forest, crabs and birds

Picked up from your hotel and depart to Mida creek via the Mombasa/Malindi highway, a community based project for the protection of mangrove trees, crabs project among others. Its home to a variety of migrating bird. Local canoe along the creek lined by mangrove trees, seen variety of bird species as well as marine species, visit the various community based projects being undertaken for the conservation purposes, later transferred back to your hotel. The 32 km creek is surrounded by extensive mangroves and lined with palms, has wide, healthy beds of sea grass and coral, home to many species of fish and feeding sea turtles, while in the mangroves smaller streams and inlets provide a refuge for crabs and birdlife. Home to migratory birds and an essential protected area for their survival. This makes it one of the most important and beautiful natural attractions on the Kenyan coast. Best explore by local canoe boat, other activities includes the, paddle boat, kayaking, waterskiing and wakeboarding. Along the shore, a local community project, the Mida Creek Conservation Community, runs a crab farm and local crab shack restaurant serving crab dishes, including its very popular crab samosas, on a boardwalk and deck built over the mangroves with views across the creek.

COST PER PERSON USD $ 40. (ca 360 kr) Includes, -Return transfer -Mida creek, boardwalk and canoe charges. -Service of the guide.

Excludes -Items of personal nature -Tipping to your guide.

 

4: ARABUKO SOKOKE FOREST TOUR

Picked up from your hotel and depart to Arabuko, home  to the elephant shrew with six threatened bird species including Sokoke pipit, Sokoke scoops owl, Amani sunbird, Clarkes weaver among others, it’s a birds watchers paradise, explore the forest. Later depart back to your hotel.

COST PER PERSON USD $ 50. (ca 450 kr) Includes  -Game drive in a safari mini-van with a pop-up root top for good game viewing and photography. -Bottle mineral water during the tour -Service of our English speaking driver/guide. - Entry fees to Arabuko.

Excludes - Items of personal nature - Tipping to your driver/guide.


5: SCUBA DIVING (dykcertifikat krävs)

Considered to be the best water sport activity, as you explore nature under water, see variety of marine life and marvel at the coral reef. Scuba diving with the PADI and fully insured company Blu Fin diving center, located at Watamu. Picked up in the morning after early breakfast, head to Watamu Blue Bay area, sort out your diving equipment’s, a briefing on the activity is done, board the boat and dive for approximately 45 minutes, rest for a half hour, followed by yet another dive, later return back and transferred to your hotel.

COST PER PERSON USD $ 140 (1260 kr)

Includes  -Return transfer  -Scuba diving and marine park fees

Excludes  -Items of personal nature - Tipping to your driver/guide.